Behandelingsmethoden

De artsen en therapeuten bij Sporthealth zullen samen met jou naar aanleiding van de gevonden problematiek uit de onderzoeksresultaten een behandelplan samenstellen en bespreken.
Ons doel bij de gekozen behandelingmethode is om je zowel lichamelijk als mentaal zo snel mogelijk weer op jouw maximale niveau te laten presteren.
De volgende specifieke behandelingsmethoden kunnen we aanbieden:

Pijnbestrijding

Een behandeling in pijnbestrijding met medicijnen en zenuwblokkades is een behandeling waarbij onder lokale verdoving een kortwerkend verdovingsmiddel en een ontstekingsremmend medicijn ingespoten wordt op de plek van de pijnlijke zenuw. De pijn wordt als het ware ‘geblokkeerd’ en zal verminderen.

Injectietherapie echogeleid

Injectietherapie wordt gebruikt om pijn ten gevolge van irritatie van de zenuwen, spieren, pezen of slijmbeurzen met een injectie te behandelen. De behandeling bestaat uit meerdere kleine injecties met corticosteroïd of hyaluronzuur of dextrose in verschillende concentraties

Fascie technieken

De fascia zijn de bindweefselbladen om de organen, spieren en pezen waar de bloedvaten en zenuwen doorheen lopen. Bij irritatie van deze fascia geeft dat veel pijn en ongemak. Met de fascietechniek wordt zonder injecties of snijden deze fasciebladen behandeld zodat de pijn verdwijnt.

Shockwave therapie
(ESWT en RSWT)

Shockwave Therapie is speciaal ontwikkeld voor chronische peesblessures of kalkvorming, zoals o.a. kniepeesblessure, hielspoor of blessure aan de achillespees. Bij een chronische blessure is er sprake van een afwijkend herstel.

Barbotage
(naaldoperaties)

Een barbotage therapie, ook wel naaldoperatie genoemd, is een behandeling van een peesonsteking veroorzaakt door verkalking. De juiste plaats voor de punctie wordt bepaald met echografie.

Kleine chirurgie

Soms is een behandeling noodzakelijk met een kleine chirurgische ingreep. Pijnbestrijding zal dan middels een kleine operatieve behandeling kunnen worden verminderd. De kleine chirurgische ingrepen zullen poliklinisch in onze praktijk worden uitgevoerd.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de gewone fysiotherapie. Deze therapie richt zich voornamelijk op de behandeling en begeleiding van de sporters die met lichamelijke klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat geholpen dienen te worden.

Sport manueel therapie

De sport manueel therapeut heeft zich gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van patiënten met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten in armen en benen. De manueel therapeut werkt vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden vooral aan klachten aan de wervelkolom en klachten die daarmee samenhangen.

Dry needling therapie

Dry needling therapie is een vrij nieuwe techniek binnen de fysiotherapie. Bij een dry needling behandeling wordt door de fysiotherapeut met een speciale techniek de te behandelen spier aangeprikt zodat deze snel en langdurig ontspannen kan raken.

Wilt u ook weer het maximale uit uzelf halen?

Contact:

Sport Health
Spirea 9a
3317 JP Dordrecht
078-6173190
praktijkzuidhoven@gmail.com

Meer informatie?

Echografie
Fysiotherapie
MC Zuidhoven

Voorzien van: