ADHD en Sport

ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Het is een gedragsstoornis. ADHD ontwikkelt zich vaak in de kinderjaren. ADHD ontstaat door een verstoring in de hersenen, waardoor de signaalstoffen (neurotransmitters) niet goed werken.

De symptomen van ADHD zijn o.a.:

  • Concentratieproblemen
  • Onoplettendheid
  • Hyperactiviteit
  • Impulsiviteit

Onze behandeling bij sporters met ADHD bestaat in eerste instantie uit begeleiding en/of therapie eventueel aangevuld met medicijnen. Zowel lichamelijk als mentaal willen wij de sporter in balans laten komen of blijven. Alleen dan kan de sporter voor 100% presteren.

Het gebruik van de medicatie, zowel in hoeveelheid als in tijd, vereist een goed inzicht door onze therapeuten. Wanneer de sporter niet goed is ingesteld treedt de onbalans op met alle negatieve gevolgen voor de sporter en zijn prestaties.

Het type medicatie, de dosering en het schema moeten zuiver worden aangepast aan de verschillende behoeftes die er zijn binnen het trainings- en wedstrijdschema. Ook hierin moet er getemporiseerd en geperiodiseerd worden voor een maximaal resultaat.

Meer informatie?

Heeft u de informatie gelezen en heeft u vragen of wilt u aanvullende informatie?

Neem contact met ons op via 078-6173190 of vertel uw klacht of vraag via praktijkzuidhoven@gmail.com en wij zullen met u contact opnemen.

Wilt u ook weer het maximale uit uzelf halen?

Contact:

Sport Health
Spirea 9a
3317 JP Dordrecht
078-6173190
praktijkzuidhoven@gmail.com

Meer informatie?

Echografie
Fysiotherapie
MC Zuidhoven

Voorzien van: