Wat kunnen we voor u betekenen?

Bij SportHealth zijn er meerdere onderzoeksmogelijkheden van toepassing om de oorzaak van jouw blessure te achterhalen. Zo kunnen wij samen met jou een specifiek behandelplan opstellen en doelgericht de klachten behandelen.

Tijdens het eerste gesprek zullen wij de onderzoeksmethoden met je doornemen. De volgende onderzoeksmethoden voeren wij in onze praktijk uit:

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek is een algemene benaming voor alle bepalingen die worden gedaan in van de patiënt afgetapt bloed.

ECG

(Hartfilmpje)

Een elektrocardiogram (ecg) oftewel hartfilmpje is een registratie van de elektrische activiteit van de hartspier.

Musculoskeletale echografie

Binnen de sportgeneeskunde wordt steeds vaker gebruik gemaakt van musculoskeletale echografie (Musculoskeletal Ultrasound (MSU).

Holter ecg (onderzoek naar het hartritme)

Een holter-ecg, ook wel holtermonitor of holterkastje genoemd, is een draagbaar apparaat dat gebruikt wordt om continu de elektrische activiteit van het hart te meten. De meeste apparaten nemen 24 tot 48 uur op, maar 30 dagen is ook mogelijk.

24 uurs
bloeddrukmeting

Bij 24-uurs bloeddrukmeting wordt gedurende 24 uur een bloeddrukmeter geplaatst waarmee de bloeddruk gemeten kan worden.

Mentale testen (concentratie- focus – flow)

Aan de hand van de uitkomst van de verschillende testen volgt een uitgebreide rapportage. Bewustwording van leefstijl, prestaties en risicofactoren staan hierbij voorop. De uitslag van de testen kunnen een belangrijke input leveren voor een specifiek te behalen doel.

Longfunctietesten

Spirometrie is een medisch onderzoek dat de functie van de longen meet. Voor het uitvoeren van een spirometrie wordt gebruikgemaakt van een spirometer.

Echocardiografie
(echo van het hart)

Echocardiografie is een techniek waarmee door middel van het gebruik van geluid met een zeer hoge frequentie beelden van het hart kunnen worden gemaakt. Het onderzoek geeft veel informatie over de anatomie van het hart, de bloedstromen, de pompfunctie en de werking van de hartkleppen.

Kracht en motoriek testen (beweegpatroon analyse)

Bij dit onderzoek worden de fysieke en/of mentale risicofactoren van de sporter in kaart gebracht. Aan de hand van de uitkomst van de verschillende testen volgt  een uitgebreide rapportage. Bewustwording van leefstijl, prestaties en risicofactoren staan hierbij voorop. De uitslag van de testen kunnen een belangrijke input leveren voor een specifiek te behalen doel.

Wilt u ook weer het maximale uit uzelf halen?

Contact:

Sport Health
Spirea 9a
3317 JP Dordrecht
078-6173190
praktijkzuidhoven@gmail.com

Meer informatie?

Echografie
Fysiotherapie
MC Zuidhoven

Voorzien van: